Zanimivo

Zanimivo


Povečaj sliko          Povečaj sliko      Trudi

 

ZAKAJ je koža dojenčkov in majhnih otrok bolj suha in bolj občutljiva kot koža odraslih ???

Je tanjša, zato ne opravlja svoje zaščitne funkcije tako učinkovito kot pri odraslih. Že najmanjša razpoka lahko poškoduje njeno zaščitno funkcijo in lažje izhlapevanje vode privede do suhosti kože. Ker žleze lojnice še niso razvile popolne funkcije proizvajanja sebuma, koža nima naravnega zaščitnega plašča, zato je bolj občutljiva in prepustna. Otroški koži prav tako primanjkuje maščob, zato je večinoma suha.

Občutljivo otroško kožo lahko razdražijo zunanji dejavniki, kot so neugodne vremenske razmere (mraz, veter, suh zrak …) in neustrezno čiščenje (čistilna sredstva, ki vsebujejo detergente), zato koža otrok potrebuje posebno skrbno nego.

 

POMEMBNO:

KOZMETIKA: Zelo dobro so se v ta namen izkazale cold kreme, ki so narejene na osnovi čebeljega voska in imajo izredno bogate hranilne, vlažilne in zaščitne lastnosti. Koži nudijo udobje in ji pomagajo zadrževati vodo ter obnavljajo obrambno funkcijo kože.

PLENICE: Ekskluzivna linija plenic "Trudi Dry Fit" je raziskana in zasnovana na podlagi pazljivega opazovanja otrok in njihovih potreb. Poleg osnovnih (zaščita in vpojnost) je bila posebna pozornost posvečena tudi potrebi po udobju.  

 

O pleničkah:

Ko kupujete plenice za otroke, bodite pozorni tudi na to, kako plenica vpliva na otrokovo kožo. Nekatere plenice lahko pri vašemu otroku sprožijo alergije ali kakšne druge težave, ki jih sicer drugi ob uporabi enakih plenic ne bodo imeli. Če opazite, da tudi vam pleničke povzročajo takšne težave, se brž odpravite po druge. Takšne alergije se lahko pojavijo že ob uporabi popolnoma enakih plenic, kot ste jih uporabljali pred tem in niste opazili takšnih težav. Pri najbolj prodajanih plenicah obstaja več enakih vrst pleničke, ki pa so narejene v različnih državah in večkrat se zgodi, da ena plenica otroku ustreza, druga plenica, ki jo vzamemo iz drugega paketa pa ne.

Ob vpisu otroka v vrtec je precej pogosta praksa, da plenice kupuje vrtec in jih zaradi tega vi ne rabite. To je lahko odličen prihranek za vas, saj povprečen otrok porabi kar nekaj plenic na mesec. V primeru, da ima vaš otrok težave in da mora nositi točno določene plenice, vam takšen način dela in kupovanja plenic v vrtcu ne koristi kaj dosti. V tem primeru boste kljub brezplačnim plenicam v vrtcu morali sami poskrbeti za to, da bo imel otrok možnost uporabe izbranih plenic, torej jih boste morali kupiti in prinesti v vrtec.

Nakup prvih plenic starše postavlja pred veliko vprašanj. Med poplavo različnih blagovnih znamk je težko izbrati prave. Prav vse blagovne znamke pa obljubljajo isto: da se bo vaš dojenček v njihovih plenicah počutil najboljše.

 

ZAKAJ so dobre plenice pomembne za dobro počutje vašega otroka ???

Vaš dojenček vam bo sam pokazal, katere plenice mu odgovarjajo. Na to vpliva veliko dejavnikov: od občutljivosti dojenčkove kože do tega, koliko ste pripravljeni zapraviti za plenice.

Na koncu o tem, katere plenice ustrezajo, odloči dojenčkova ritka. Če ima dojenček nenehno vneto ritko, je pametno, če poskusite z drugo znamko plenic. Tudi pri plenicah velja, da drage plenice niso vedno tudi najboljše. Pomembno je, da je otrokova ritka vedno na suhem. Žal tega ne zagotavljajo vse plenice. Poleg tega je treba plenico prilagoditi telesu dojenčka. Ko ga previjate, morate poskrbeti, da plenice ne namestite preveč na tesno, sicer se zareže v dojenčkova stegna. Najbolje je, da v prvih tednih dojenčkovega življenja poskusite več znamk plenic ter se nato odločite za tiste, ki mu najbolj odgovarjajo.

 

NEGOVALNI ROBČKI:

Odločitev o tem, katero blagovno znamko robčkov boste kupili, ne sme biti odvisna samo od cene. Če boste gledali zgolj na denar, boste marsikdaj kupili robčke, ki so tanki, gladki in izjemno »vodeni« – tako jih boste morali za čiščenje ritke uporabiti precej več, kot če bi kupili kakovostne robčke. Saj veste – to je podobno kot pri toaletnem papirju: če uporabljate trislojnega ali štirislojnega, boste plačali več, vendar boste imeli rolico za dalj časa, kot če bi imeli trdega in tankega, s katerim se je pač težko dobro obrisati in ga tudi porabite več.

 

Mamica Lea z hčerkico med nego z kozmetiko Trudi - "Naravno in nežno kot materina ljubezen"!

Povečaj sliko     Povečaj sliko     Povečaj sliko     Povečaj sliko

               

Trudi kozmetika © 2018, izvedba: dsplet.si